måndag 10 oktober 2011

Ett finger i dörren.


8 okt 15.38 i bilen på väg till Söderhamn.
Det finns spelningar dit man kommer där scenen är pytteliten, ljudet och begränsat till en 4 kanals-mixer och två halvtrasiga högtalare men det är mycket publik. Det finns också spelningar där allt är perfekt förberett, scenen och ljudet är magnifikt, affischer finns över hela staden och lokaltidningen har skrivit om det. Vi hade en underbar spelning i Falkenberg -alla tre banden, men var alla människor befann sig är en fråga man bara kan gissa sig svaret på.
Falkhallen. In Michigan -en studie i hur en spelning ska avslutas.   

I Linköping spelade vi på Skylten som verkade var något av ett replokalsmecka, detta var även Joel Gs och mitt första gig på turnén som duo där vi gjorde alibi tom-covers. Just denna kväll dök ett filmteam från ett produktionsbolag som gör en dokumentär om två ambulansförare upp för att filma lite i replokalerna. Det var inte speciellt mycket aktiva band där, så det hamnade istället i konsertlokalen där de stod och filmade slutet på vår spelning. Det är alltså inte omöjligt att vi dyker upp i det där programmet framöver med andra ord. Vi trivdes väldigt bra på skyltens scen och stämningen var helt rätt den här kvällen för vår musik. Detta var nog den första spelningen någonsin då vi i de tystaste delarna blev överröstade av rökmaskinen. Bara en sån sak…
Stillhet på Skylten, Linköping

Nu är vi snart i Söderhamn där vi ska spela på HC Steakhouse, In Michigans hemma-hak. Ska bli kul.

9 Okt 10 mil norr om Stockholm i en minibuss.
Det finns bra och dåliga rastplats-pauser. Vi har just haft en dålig. Joel samt Martin från Adore skulle snabba sig till toalettkön för att slippa hamna bakom en hel busslast från en Brynäs-buss. Joel är ungefär sekunden före Martin ur bilen, som oturligt nog sätter fingret i dörrkarmen samtidigt som Joel drar igen dörren bakom sig. Ett lite annorlunda ljud hörs när dörren går igen, inga skrik däremot ett distinkt knäppande ljud; Ljudet av en nagel som spräcks och öppnas upp vid nagelbandet när Martin instinktiv rycker bort fingret från den stängda dörren. Tack och lov är Calle i Adore sjuksköterska och efter Brynäsbussens första hjälpen-låda och några alvedon kunde vi åka vidare.
Gimmie five.


Gårdagens spelning på HC Steakhouse var en värdig avslutning på det här 4-dagarsäventyret. Det var bitvis ganska mycket folk och stämningen hög, kanske lite för elektrisk för att Joels och mitt akustiska och lågmälda set skulle gå hem hos alla, men det var en fin spelning! Publiken var däremot helt Adores och In Michigans. Adore gjorde sin bästa spelning under turnén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar